Case study: 3D configurator blokhutten

Wij hebben gemerkt dat er vraag is naar een goede configurator voor het ontwerpen van maatwerken blokhutten. Daarom hebben wij een studie gedaan naar het bouwen hiervan en een 3D model online gezet.

Product Net als bij veel andere producten verlangt de consument ook bij tuinhuizen steeds meer maatwerk. Dit moet echter wel tegen betaalbare prijzen. Dit kun je als bedrijf realiseren door het automatiseren van het repeterend sales en engineeringswerk door middel van een configurator.

Doel van de 3D configurator Het doel van de configurator is het automatiseren van repterend werk en het in 3D visualiseren van het product. Op deze manier kan een potentiele klant heel gericht zijn ideale tuinhuis samenstellen, met zijn rolmaat in de hand, zonder eerst een winkel te hoeven bezoeken.


Demonstratie

Veel verschillende mogelijkheden, voor iedereen een blokhut op maat

Een blokhut bestaat uit vele componenten en keuzes. Alle keuzes die gemaakt worden, worden direct in het 3D model en realtime in de plattegrond getoond.

Kortom; Ontwerp je perfecte maatwerk blokhut.


  • Afmetingen
  • Kleuren
  • Dikte hout
  • Type dak
  • Afwerking
  • Ramen en deuren
  • Luifel
  • Assecoires

Output 3D configurator

Nadat een klant zijn perfecte blokhut heeft ontworpen en zijn gegevens achter heeft gelaten ontvangt hij per mail een afbeelding en de plattegrond met maatvoering van zijn blokhut. Er wordt gemaild vanuit uw domein, dus de klant heeft niet door dat vanuit Moogue wordt gedaan. Tevens kan er een reply op deze mail worden gedaan.


Probeer dit uit
Automatische emails Automatisch wordt er een gepersonaliseerde mail verzonden naar de klant, met daarin alle ingevoerde gegevens. Daarna volgt een tweede mail met een afbeelding en eventueel een offerte. Onze opdrachtgever staat uiteraard in de bcc, zodat er contact opgenomen kan worden.
Afbeelding van de ontworpen blokhut Per mail ontvangt de klant een PNG van de ontworpen blokhut. Dit maakt het makkelijk om het intern te delen met bijvoorbeeld collega's.
Plattegrond van de ontworpen blokhut Een PDF maattekeningen van de plattegrond.
3D file ten behoeve van de productie Een file ten behoeve van de productie. Veel houtmachines worden CNC aangestuurd. Dit kan ook een DXF of DWG zijn.
Stuklijst ten behoeve van de productie Een stuklijst, BOM of wat u maar wenst om het productieproces te vergemakkelijken.

Speerpunten van deze configurator.

Klant ontvangt een afbeelding + plattegrond van zijn ontworpen tuinhuis Geheel geautomatiseerd ontvangt de klant per email een afbeelding en plattegrond van zijn ontworpen tuinhuis. Op deze manier heeft kan de klant zijn unieke ontwerp delen met andere mensen en met de plattegrond in de hand zijn tuin in lopen. Het genereren van deze files gaat geheel automatisch.

Volledig responsive De configurator werkt in elke browser, op elke device: desktop; laptop; tablet en smartphone.

Configurator volledig in de huisstijl Er wordt rekening gehouden met de huisstijl, kleuren en lettertypes van de bestaande website.

In 3D het product bekijken binnen de website De blokhutten kunnen geheel in 3D bekeken en ontworpen worden op welke website u maar wenst.

Geautomatiseerde email vanuit het domein van de klant Wij kunnen mailen vanuit het domein van onze opdrachtgever. Op die manier kan een klant ook reply sturen als er vragen zijn.

Online prijscalculatie Op basis van de gemaakte keuzes wordt direct de verkoopprijs getoond.

Tuinhuizen en blokhutten worden steeds meer maatwerk. Dit is bij uitstek een product wat goed te visualiseren en te automatiseren is in een product configurator.

Thijs Vernooij - Moogue

Wij maken een gratis 3D voorbeeld van uw product.