header-roenhorst-3d-configurator

Houthandel Roenhorst

Roenhorst is gespecialieerd in het bouwen van maatwerk douglas overkappingen

Product Roenhorst produceert maatwerk Douglas overkappingen in 4 type modellen; Kapschuur, Zadeldak, Plat Dak Exclusief en Plat Dak. Door gebruik te maken van van CNC houtbewerkingsmachines wordt geheel geautomatiseerd een overkapping in iedere specificatie gemaakt, zonder tussenkomst van mensen handen. Daarnaast kan men uit vele verschillende opties kiezen.

Doel van de 3D configurator Het verkopen van maatwerk producten is een tijdrovende bezigheid, die veel specialistische kennis van een verkoper vergt. Dit betekend veel kosten qua tijdsinvestering in het verkoopproces, maar ook opleiden van goede verkopers en dan blijft een fout menselijk. De 3D configurator maakt het mogelijk dat een potentiele klant zelf of samen met de verkoper in een paar stappen zijn perfecte overkapping kan ontwerpen. Tevens wordt er direct als output een aantal 3D renderingen én een plattegrond gegenereerd door de configurator. Op deze manier worden er met geringe productkennis en een geringe tijdsinvestering mooie maatwerk overkappingen verkocht.

Demonstratie

Oneindig veel verschillende douglas overkappingen

Door de vele opties die er zijn om je unieke douglas overkapping te ontwerpen is een 3D configurator een perfecte uitkomst. De configurator bepaalt immers wat wel en niet mogelijk is en combineert de gemaakte keuzes tot een real time 3D visualisatie en plattegrond. Zowel op desktop als mobiel real time in de browser.

  • 4 Modellen
  • Breedte 3.000mm tot 20.000mm
  • Diepte 2.000mm tot 5.000mm
  • Overstekken 0 tot 500mm
  • Wanden aan/uit
  • 2 kleuren
  • Berging 0 tot 5.000mm
  • 5 type ramen en 10 type deuren
  • Meerdere opties
3d-configurator-roenhorst-responsive

Output 3D configurator

Nadat de potentiele klant zijn perfecte douglas overkapping ontworpen heeft wil hij uiteraard zo snel mogelijk een offerte ontvangen. Moogue stuurt geautomatiseerd vanuit het domein van Roenhorst een email naar de potentiele klant én naar Roenhorst.

Probeer dit nu
 email-icon-3d-product-configurator

Email

Moogue stuurt geautomatiseerd een email naar Roenhorst met daarin PNG's en een Excel. Lees hier meer over bij de betreffende file types.

 prijscalculatie-3d-product-configurator

Prijscalculatie

Op basis van de gemaakte keuzes wordt realtime de prijs gecalculeerd, zodat direct inzichtelijk is welke invloed de gemaakte keuze op het totaalbedrag heeft.

 excel-icon-3d-product-configurator

Excel

Geautomatiseerd wordt er een Excel file opgebouwd met daarin alle parameters van betreffende aanvraag. Zowel NAW gegevens als de parameters van de geconfigureerde douglas overkapping. Deze Excel gebruikt Roenhorst om geautomatiseerd een gepersonaliseerde offerte te genereren.

PNG Afbeeldingen

Geheel geautomatiseerd genereren wij een 3D aanzicht en van iedere gevel een orthographic aanzicht van de ontworpen douglas overkapping.

PNG Plattegrond

Geheel geautomatiseerd genereren wij een plattegrond met maatvoering.

3d-configurator--douglas-overkappingen-roenhorst-plattegrond-tablet

Speerpunten van deze configurator.

Dynamische plattegrond Op basis van de gemaakte keuzes wordt er real time een plattegrond getoond conform de ontworpen overkapping. (zie afbeelding hiernaast)

In 3D het product bekijken binnen de website Vanuit alle hoeken en standen is het mogelijk om de ontworpen overkapping te bekijken. 360° view, zoomen, pannen; het is allemaal mogelijk. Het is zelfs mogelijk om zover in te zoomen dat je berging van binnen kunt bekijken.

Automatische PNG afbeeldingen op basis van de gemaakte configuratie Geheel geautomatiseerd genereren wij een 3D aanzicht plus een plattegrond van de ontworpen overkapping. Tevens genereren wij van iedere gevel een orthographic aanzicht. Deze worden gebruikt in het offerte traject voor de verbeelding van het product.

Geautomatiseerde email Wij verzenden geautomatiseerd vanuit het domein van Roenhorst mails naar hun klanten. Wanneer een klant dan een reply stuurt komt die automatisch in de mailbox van Roenhorst terecht.

Volledig responsive De configurator werkt (zonder plugin) in elke browser, op elke device: desktop; laptop; tablet en smartphone.

,,Het realistisch laten ogen van het douglas hout op het 3D model in combinatie met een dynamische plattegrond waren de grootste uitdagingen bij het bouwen van deze 3D configurator''

Sebas Okkerman - Moogue

Wij maken een gratis 3D voorbeeld van uw product.