SleutelhangerMaken.nl

SleutelhangerMaken.nl is een demonstratie webshop geweest van Moogue om te laten zien wat er mogelijk is. Het project was gebaseerd op het feit dat wij geloven in een wereld waarin iedereen zijn eigen producten kan ontwerpen tegen een betaalbare prijs.

Product Een sleutelhanger heeft iedereen in huist, maar zo persoonlijk als een zelf ontworpen 3D tekst sleutelhanger van Moogue heeft niemand. Ontwerp zelf je unieke 3D tekst sleutelhanger of geef hem cadeau.

Doel van de 3D configurator De Moogue 3D Configurator is ingezet om het voor iedereen mogeljk te maken tegen een betaalbare prijs zijn eigen persoonlijke sleutelhanger te ontwerpen. Het is voor iedereen, handig met computers of niet, mogelijk om een unieke 3D tekst sleutelhanger te ontwerpen. Er is keuze uit vele hippe kleuren, meerdere lettertype en coole twists. De sleutelhangers worden vervolgens geproduceerd met een 3D printer. Een zeer efficient ontwerp- en productieproces waar praktisch geen mensenhanden aan te pas komen.

Demonstratie

Ontelbaar veel verschillende sleutelhangers.

10 posities met elke 40 verschillende karakters, 6 kleuren en een aantal twists geeft ontbelbare verschillende sleutelhangers. Doordat er met een 3D printer geproduceerd wordt en de STL's geautomatiseerd gegenereerd worden kunnen ze tegen een betaalbare prijs aangeboden worden.

Kortom; Ontwerp je eigen unieke 3D tekst sleutelhanger!

  • 10 karakter posities
  • 40 karakters
  • 6 kleuren
  • Wel / geen hoogteverschil
  • Wel / geen rotatie letters

Output configurator

Nadat een klant zelf zijn sleutelhanger heeft ontworpen en betaald heeft ontvangt hij per mail een bevestiging. Daarna wordt er geautomatiseerd een STL gegenereerd om de sleutelhanger te kunnen 3D printen. Daarnaast wordt er ook een XML gegenereerd zodat de 3D print locatie de exacte gegevens van de bestelling heeft.

Probeer dit nu

STL

STL is het file type dat nodig is voor een 3D printer. Van de ontworpen sleutelhanger wordt na betaling geheel geautomatiseerd een STL geproduceerd.

XML

De klant gegevens, ordergegevens en ordernummer en filelocatie worden in een XML verstrekt aan de 3D print locatie.

JPG

Naast de configurator worden er specials gemaakt op basis van een bedrijfslogo. Om de klant een voorbeeld te tonen genereren worden er geautomatiseerd renderingen geproduceerd.

Speerpunten van dit project

Spatiering teksten Ieder lettertype heeft zijn eigen spatiëring, vastgelegd in een 'kerning table'. Dit goed programmeren is een flinke uitdaging geweest.

Geautomatiseerde productiefiles Ten behoeve van de productie van de sleutelhangers worden er, na ontvangst van de betaling, geheel geautomatiseerd een STL en XML gegenereerd.

Volledig responsive De 3D configurator werkt in elke browser, op elke device: desktop; laptop; tablet en smartphone.

In 3D het product bekijken binnen de website De sleutelhangers kunnen geheel in 3D bekeken en ontworpen worden op www.sleutelhangerMaken.nl.

De uitdaging bij dit project zat hem in de spatiëring van de letters. Niet iedere letter en spatiëring is even breed, wat het programmeren uitdagend maakte.

Thijs Vernooij - Moogue

Wij maken een gratis 3D voorbeeld van uw product.