3d product configurator toplawood overkapping met logo

Toplawood

Toplawood ontwikkeld, produceert en levert een luxe programma aan houten buitenverblijven en bijbehorende artikelen.

Product De luxe buitenverblijven van Toplawood Nederland zijn er in vele modellen en kenmerken zich door de hoogwaardige afwerking en vele maatvoeringen, kleuren en opties. Hierdoor zijn er zeer veel verschillende buitenverblijven te configureren.

Doel van de 3D configurator Bouwen met hout kan niet zonder materiaalkennis. Bijvoorbeeld de maximale overspanning per dikte van een balk is een kritische parameter. Maak je deze overspanning te groot, dan is de constructie niet stevig. Doordat alle regels vastgelegd zijn binnen de 3D configurator is het nu mogelijk om een buitenverblijf te ontwerpen zonder kennis van hout. De 3D configurator zorgt er zodoende voor dat Toplawood met een dealernetwerk zijn producten kan verkopen.

Een ander belangrijk doel is het automatiseren van het repeterend werk van het maken van offertes en verbeelding van het product. Geheel geautomatiseerd worden er door Moogue offertes, renderingen en plattegronden gegenereerd.

Demonstratie

Output 3D configurator

Na het ontwerpen van het perfecte buitenverblijf wordt er door Moogue geheel geautomatiseerd een heel aantal zaken gegenereerd.

  • De 3D configurator genereerd de volgende output:
  • ▶ Renderingen
  • ▶ Plattegrond
  • ▶ Prijscalculatie
  • ▶ PDF verkoopofferte op artikelnummer niveau
  • ▶ Gepersonaliseerde email
  • ▶ API koppeling met ERP pakket
  • ▶ Retourlink
3d product configurator Toplawood Plattegrond

Parameters overkappingen

De luxe buitenverblijven van Toplawood kunnen geheel op maat, met elke gewenste uitstraling gemaakt worden.

Probeer dit nu
 Dak

Dakvorm

De variaties in de type overkappingen zitten in het dak. Zo zijn er modellen met platdak, zadeldak en een kapschuren.

 Model

Model

Per type overkapping zijn er verschillende modellen.

 Maatvoering

Maatvoering

Per model zijn er verschillende maatvoeringen. Zowel in breedte als in de diepte is de maatvoering aan te passen.

 Ramen en deuren

Ramen en deuren

Het is mogelijk om ramen en deuren in de plankenwanden te plaatsen. De ramen en deuren zijn er in veel verschillende uitvoeringen en kleuren. De ruiten zijn transparant.

 Kleuren

Kleuren

Het frame, de boeidelen, de wanden en de ramen en deuren zijn in veel verschillende kleuren leverbaar. Hierdoor zijn er vele kleuren combinaties mogelijk.

 Materiaal

Wanden

De combinatie van plankenwanden met flexibele maatvoering en vaste wand elementen met een vaste maatvoering is het ingewikkelste onderdeel van de 3D product configurator. De plankenwanden zijn er met verschillende afwerkingen.

 Opties

Opties

Dakgoten, regenpijpen en fundering zijn voorbeelden van opties die je kunt kiezen om het buitenverblijf compleet te maken.

 Dakafwerking

Dak

Wel of geen EPDM op het dak, maar ook vele verschillende type dakpannen.

voorbeelden 3d product configurator toplawood overkappingen

Speerpunten van deze 3D product configurator.

Laadsnelheid Om goed te kunnen werken in de browser is het van cruciaal belang dat de snelheid van de 3D product configurator optimaal is. Bij het gehele project is dit het belangrijkste uitgangspunt geweest.

Automatiseren van het salestraject Het verkopen van maatwerk producten is tijdrovend. Het maken van offertes, maar ook het verbeelden van het product kost veel tijd, terwijl het nog niet zeker is dat er een verkoop plaatsvindt.

Volledig responsive De 3D product configurator werkt in elke browser, op elke device.

Vastleggen van de kritische regels Bouwen met hout vergt specifieke materiaalkennis. De regels hiervoor zijn vastgelegd in de 3D configurator.

Dealerportal Na het doen van een aanvraag wordt alle output, zoals offertes, renderingen, plattegrond, in een portal geplaatst. Hier kan iedere dealer zijn eigen offertes beheren.

Output voorzien van huisstijl dealers Alle output zoals de emails, offertes, renderingen en plattegronden worden voorzien van het logo en gegevens van de juiste dealer.

'Een zeer uitdagend project met zeer veel parameters en hoge automatiseringsgraad'

Moogue 3D product configurators

Wij maken een gratis 3D voorbeeld van uw product.